Faceți căutări pe acest blog

joi, 19 ianuarie 2017

Million Dollar Baby - film

Stiu ca “Million Dollar Baby” este un film pe care trebuia sa il vad cu mult timp inainte. Ma intreb de ce am amanat vizionarea lui. Este un film exceptional, cu actori foarte buni si castigator al mai multor Premii Oscar si Globul de Aur.
Filmul se axeaza pe o parte din viata lui Frankie Dunn, managerul unei sali de box si antrenorul unui potential castigator al Titlului Mondial. Maggie vine la sala lui Dunn cu dorinta de a fi antrenata de acesta pentru a ajunge cunoscuta. Convingerea barbatului cum ca fetele nu au ce cauta in acest sport, nu o descurajeaza pe aceasta si continua sa se antreneze singura.

Maggie are noroc in momentul in care baiatul antrenat de Frankie semneaza un contract cu alt manager. Frankie se hotaraste sa o antreneze pe fata, cu gandul ca poate fi ultima lui sansa de reusita profesionala. In timpul antrenamentelor se formeaza o frumoasa relatie de prietenie intre cei doi. Barbatul devine sprijinul fetei, iar fata ii aminteste acestuia de fiica sa pierduta in urma unor greseli in trecut.

Tema filmului nu este boxul ci lupta morala a acestor oameni. In ultimul si cel mai important meci (cel pt. titlu de campioana mondiala) Maggie este ranita grav si ajunge sa fie imobilizata la pat. Indeplinindu-si visul, aceasta se simte implinita si nu poate accepta ca toata viata va fi in aceasta ipostaza. De aceea ii cere singurei persoane care a facut-o sa se simta fericita si implinita sa ii curme suferinta. Daca tinem cont de anumite circumstante si de sentimentele noastre putem gasi N motive in favoarea acestor decizii gresite, dar credinta ar trebui sa ne alunge aceste ganduri, mai ales in ceea ce priveste suprimarea unei vieti.
Finalul acestui film este unul trist si chiar daca a fost discutat negativ in ceea ce priveste violenta, limbajul putin vulgar si eutanasierea eu consider ca fiecare isi trage concluzia si morala in functie de educatia pe care o avem. Nu pot considera ca din acest film eu am invatat sa iau viata cuiva in anumite conditii, insa cand suntem pusi in fata anumitor fapte nu stim cum vom reactiona. De aici si decizia lui Frankie.
Nu stiu daca sunt persoane care nu au vazut acest film, insa ma gandesc ca si eu am fost una dintre ele, de aceea va recomand acest superb film!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu